Hoş geldiniz! Gezi, gezi kültürü, seyahat planlarınız ile ilgili aklınıza takılan soruları buradan sorabilirsiniz. Sorunuzu sormadan önce, daha önce sorulmuş sorulara göz atmanızı tavsiye ederiz. En üstteki arama kutusunu kullanarak, sorunuzun daha önce sorulmuş olup olmadığını lütfen kontrol ediniz. Lütfen her sorunuzu ayrı ayrı sayfalarda sormaya dikkat ediniz. Örneğin Tayland ile ilgili ulaşım, konaklama, gezilecek yerler ve rota planlamak ile ilgili sorularınız varsa, her sorunuzu ayrı başlık halinde sorunuz: Sorularınızda imla kurallarına uymaya dikkat ediniz. Seyahatleriniz sonrası siz de bu sayfadaki sorulara kendi deneyimlerinizi eklerseniz okuyucular da faydalanmış olacaktır. Teşekkürler Bu site YoldaOlmak.com sitesinin Soru ve Cevap sayfasıdır.
  • Kayıt

Soru&Cevap Yardım

Sayfa Gösterimi
Sayfa Gösterimi





tayland

filipinler

kamboçya

Almanya Vizesi

+3 oy
Merhaba ilgili,

Almanya ya evlilik birleşimi ile giden kız kardeşim var. 2003 yılında gitti, bugünlerde Alman vatandaşlığını alacak (Almaya hak kazandı Türk vatandaşlığından çıktığına dair yazı kendine ulaştı).

Kız kardeşimin 3 çocuğu bulunmakta, bunlar 9 , 5 ve 2 yaşında olmak üzere. Kardeşim herhangi bir yerde çalışmıyor, enişte de aynı. Kız kardeşimin yanına turistik amaçlı 2 haftalığına gidip gelebilir miyim sorum bu olacak?

Ben 36 yaşında evli, 10 aylık bir çocuğu olan özel sektörde 2008 yılından beri aynı iş yerinde çalışan daha önce hiç yurtdışına çıkmamış, 1 evi 1 arabası olan (eşim çalışmıyor), maaşım brüt  2.750 TL SGK lı biriyim.

Konu hakkında bilgilendirilmek istiyorum. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz ?  İlginize Şimdiden teşekkür ederim.
28, Kasım, 2013 Vize kategorisinde Mehmet KAR (150 puan) tarafından soruldu
28, Kasım, 2013 yoldaolmak tarafından düzenlendi

1 cevap

Vize konusunda uzman biri değilim. Almanya vizesi konusundaki bilgilerimi daha önce yazmıştım. Hemen aşağıda görebilirsiniz.

Sizin daha önce hiç Schengen vizenizin olmaması işlerinizi zorlaştırabilir. Öncelikle pasaportunuz yoksa hemen çıkarmanız gerekiyor. Zira yılbaşından sonra tekrar zam gelecek.

kız kardeşiniz size davetiye gönderdikten sonra, ilgili evrakları titizlikle hazırlayıp başvuru yapmanız gerekiyor. Kimse size vize garantisi veremeyeceği gibi vize alamzsınız demek de doğru olmaz.

28, Kasım, 2013 yoldaolmak (24,540 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

+3 oy
1 cevap
321 kez görüntülendi 19, Kasım, 2013 Vize kategorisinde hasan övet (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
87 kez görüntülendi 7, Aralık, 2015 Vize kategorisinde yagmur (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
14 kez görüntülendi 5 gün önce Vize kategorisinde Disturbed (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
284 kez görüntülendi 10, Nisan, 2016 Vize kategorisinde Efkar Derya Bingöl (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
30 kez görüntülendi 14, Aralık, 2016 Vize kategorisinde ulashima (500 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
52 kez görüntülendi 22, Eylül, 2016 Vize kategorisinde ersan tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
121 kez görüntülendi 30, Aralık, 2015 Vize kategorisinde Sadik Semen (120 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
182 kez görüntülendi 30, Kasım, 2015 Vize kategorisinde arif159 (180 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
537 kez görüntülendi 10, Temmuz, 2015 Vize kategorisinde muge (150 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
492 kez görüntülendi 6, Temmuz, 2015 Vize kategorisinde Tuğçe Olcay (130 puan) tarafından soruldu




...