Hoş geldiniz! Gezi, gezi kültürü, seyahat planlarınız ile ilgili aklınıza takılan soruları buradan sorabilirsiniz. Sorunuzu sormadan önce, daha önce sorulmuş sorulara göz atmanızı tavsiye ederiz. En üstteki arama kutusunu kullanarak, sorunuzun daha önce sorulmuş olup olmadığını lütfen kontrol ediniz. Lütfen her sorunuzu ayrı ayrı sayfalarda sormaya dikkat ediniz. Örneğin Tayland ile ilgili ulaşım, konaklama, gezilecek yerler ve rota planlamak ile ilgili sorularınız varsa, her sorunuzu ayrı başlık halinde sorunuz: Sorularınızda imla kurallarına uymaya dikkat ediniz. Seyahatleriniz sonrası siz de bu sayfadaki sorulara kendi deneyimlerinizi eklerseniz okuyucular da faydalanmış olacaktır. Teşekkürler Bu site YoldaOlmak.com sitesinin Soru ve Cevap sayfasıdır.
  • Kayıt

Soru&Cevap Yardım

Sayfa Gösterimi
Sayfa Gösterimi





744 soru

793 cevap

195 yorum

7,451 kullanıcı

Endonezya Vizesi ve Evlilik Prosedürleri

+2 oy
Merhaba Kemal Bey,
Ben Endonezya vatandaşı biriyle 2 yıldır görüşüyorum yakın zamanda oraya gidip evlenmeyi düşünüyorum..ama bazı şeylerde kafam karışık bana bilgi verirseniz çok sevinirim..

Burdan gidince bir daha Türkiye'ye dönmek istemiyorum. Bunun için burdan çıkmadan önce yanımda hangi evrakları götürmem gerek bir daha Türkiye'ye dönmemek için? Biliyorsunuz git gel parası çok pahalı bu yüzden öğrenmek istiyorum bunu.

Konsolusluğu aradım bilgi vermediler o yüzden sizin bilginiz varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim..

Bir de benim pasaportum umuma mahsus Endonezya'ya varır varmaz hemen evlenmeyeceğim. En az 3-4 ay orada ailesiyle tanışma süreci olacak. Vize konusunda en uygun yol olarak ne yapmamı önerirsiniz?

Şimdiden çok teşekkür ederim Kemal Bey. İyi günler.
31, Aralık, 2013 Vize kategorisinde Can Aksoy (200 puan) tarafından soruldu
15, Ocak, 2014 Kemal Kaya tarafından düzenlendi

1 cevap

Endonezya vizesi için havalimanında 25$ ödeyince 1 aylık vize alabiliyorsunuz. Vize bitmeden tekrar imigration ofisine başvurup 1 ay daha vize alabilirsiniz. Sonrasında ise ülkeden ayrılıp tekrar giriş yapmanız gerekiyor bildiğim kadarıyla.

Yaşınızı ve Türkiye'deki durumunuzu bilmiyorum. Örneğin Türkiye'de sigortanız yoksa, çalışmıyor olsanız dahi SGK için aylık ödeme yapmak zorundasınız. Ancak yurtdışında oturma izni aldığınızda bundan feragat edebiliyorsunuz.

Türkiye'de olası resmi işlemler için birine noter tasdikli vekalet vermeniz gerekiyor. Aksi halde olası bazı durumlarda mecburen Türkiye'ye gelme durumunuz doğabilir.

Endonezya'da resmi nikah kıyılıp, bunun Türkiye Konsolosluğundan tasdik edilmesi gerekiyor. Sonrasında Endonezya'da oturma izni alabilir ve orada yaşayabilirsiniz.

Yabancı bir kültürde yaşamak kolay değildir, öncelikle her açıdan hazır olmanız gerekiyor.
15, Ocak, 2014 Kemal Kaya (11,550 puan) tarafından cevaplandı
Endonezya Vizesi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
327 kez görüntülendi 6, Ağustos, 2014 Vize kategorisinde Burak Yüksel (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
163 kez görüntülendi 4, Temmuz, 2014 Vize kategorisinde Can Aksoy (200 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
197 kez görüntülendi 8, Nisan, 2014 Vize kategorisinde Can Aksoy (200 puan) tarafından soruldu
+6 oy
1 cevap
320 kez görüntülendi 10, Ağustos, 2013 Asya Gezisi kategorisinde 83360137 (270 puan) tarafından soruldu
+4 oy
1 cevap
3,060 kez görüntülendi 23, Ekim, 2013 Asya Gezisi kategorisinde abdkale (160 puan) tarafından soruldu
+5 oy
1 cevap
397 kez görüntülendi 12, Ağustos, 2013 Asya Gezisi kategorisinde 83360137 (270 puan) tarafından soruldu
+7 oy
1 cevap
358 kez görüntülendi 13, Şubat, 2013 Asya Gezisi kategorisinde pluisje (190 puan) tarafından soruldu
+6 oy
1 cevap
200 kez görüntülendi 10, Şubat, 2013 Asya Gezisi kategorisinde A Burak Toktaş (920 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
310 kez görüntülendi 14, Ağustos, 2014 Asya Gezisi kategorisinde raistlin78 (120 puan) tarafından soruldu
+3 oy
1 cevap
648 kez görüntülendi 5, Ocak, 2014 Asya Gezisi kategorisinde Melis Baltalı (250 puan) tarafından soruldu
...